Donald și Melania Trump, diagnosticați cu COVID-19. Care este starea de sănătate a președintelui american și cum afectează diagnosticul liderului de la Casa Albă campania electorală

Donald și Melania Trump, diagnosticați cu COVID-19. Care este starea de sănătate a președintelui american și cum afectează diagnosticul liderului de la Casa Albă campania electorală
Donald și Melania Trump, diagnosticați cu COVID-19. Care este starea de sănătate a președintelui american și cum afectează diagnosticul liderului de la Casa Albă campania electorală. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02/10/2020, 10:20

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri pe Twitter că el și soția sa Melania au fost diagnosticați cu COVID-19 și că cei doi vor intra în carantină imediat.

Diagnosticul președintelui vine după luni de zile în care acesta a minimalizat gravitatea pandemiei care a dus la moartea a peste 200.000 de oameni doar în Statele Unite și la doar câteva ore după ce acesta a declarat că „finalul pandemiei este aproape”, potrivit New York Times.

„În această seară, prima doamnă și cu mine am fost diagnosticați cu COVID-19. Vom intra în carantină și vom începe procesul de recuperare imediat. Vom trece prin asta împreună”, a scris Trump pe Twitter.

Medicul personal al liderului de la Casa Albă, Sean P. Conley, a declarat că Trump este „bine”, fără a da detalii despre eventuale simptome și a adăugat că președintele va rămâne în izolare la Casa Albă momentan.

„Președintele și prima doamnă se simt bine în acest moment și plănuiesc să rămână la Casa Albă pe perioada convalescenței. Vă asigur că președintele va continua să își îndeplinească îndatoririle fără întrerupere în timpul recuperării și vă voi ține la curent cu evoluția stării sale de sănătate”, a spus Conley.

Potrivit unor surse de la Casa Albă, unii dintre angajați ar fi observat încă de joi că Trump ar fi fost puțin răgușit dar nu s-au gândit că ar fi o problemă serioasă, dat fiind numărul mare de mitinguri la care a participat în ultimele zile.

Reuters notează că Trump, în vârstă de 74 de ani, se află în grupa de risc, dat fiind faptul că are peste 65 de ani și este supraponderal. Starea de sănătate a președintelui american a fost bună de la începutul mandatului său și până în prezent, dar acesta este cunoscut pentru faptul că evită să facă mișcare și nu este adeptul unei alimentații sănătoase.

Donald Trump, criticat de-a lungul timpului pentru atitudinea sa față de pandemie

Președintele american a fost criticat în repetate rânduri, atât pentru declarațiile sale referitoare la COVID-19, cât și pentru refuzul său de a purta mască.

Trump a declarat de mai multe ori că specialiștii și presa exagerează în legătură cu pandemia și a dat asigurări că virusul ar urma să dispară curând.

Totodată, el a purtat extrem de rar mască de protecție și i-a luat în râs pe cei care o poartă, inclusiv pe Joe Biden, rivalul său democrat în cadrul alegerilor prezidențiale de luna viitoare.

Atitudinea lui Trump a fost criticată de specialiști, care au avertizat în mod repetat că purtarea măștilor de protecție este esențială pentru limitarea răspândirii virusului.

Trump, care este testat în mod periodic pentru COVID-19, a participat la mitinguri electorale la care au participat mii de persoane în ultimele săptămâni, în pofida avertismentelor specialiștilor în sănătate publică referitoare la evenimentele cu mulți participanți.

Primul mesaj al Melaniei Trump după diagnosticare

La scurt timp după anunțul de pe Twitter al soțului său, Melania Trump a anunțat și ea prin intermediul unui mesaj că se află în izolare și le-a cerut americanilor să rămână în siguranță în următoarea perioadă.

„Așa cum au făcut prea mulți americani anul acesta, eu și Donald Trump suntem în carantină acasă după ce am fost testați pozitiv pentru COVID-19. Ne simțim bine și ne-am amânat toate angajamentele viitoare. Vă rugăm să vă asigurați că rămâneți în siguranță și vom trece peste asta împreună”, a scris prima doamnă a Statelor Unite.

Cum va afecta îmbolnăvirea lui Trump campania electorală?

The New York Times susține că diagnosticarea lui Trump ar putea reprezenta o lovitură pentru echipa sa de campanie, în contextul în care mai sunt doar 33 de zile până la alegeri.

Chiar dacă rămâne asimptomatic, Trump va trebui să se retragă pentru un timp din campanie și să rămână în izolare pentru o perioadă încă nedeterminată. În cazul în care acesta va avea simptome sau starea sa se va agrava, ar putea să apară dubii în legătură cu întreaga candidatură a actualului lider de la Washington.

Totodată, chiar dacă starea sa de sănătate va rămâne bună, testul pozitiv s-ar putea dovedi devastator pentru cariera sa politică, date fiind declarațiile sale anterioare în care a minimalizat gravitatea pandemiei, cu toate că o mie de americani mor zilnic din cauza COVID-19. Trump a spus în repetate rânduri că virusul „va dispărea”, că pandemia este sub control și că oamenii de știință exagerează atunci când vorbesc depre această boală.

Casa Albă a prezentat vineri un nou program al președintelui Trump, astfel că deplasarea în Florida a acestuia, planificată deja, a fost anulată. Între timp, contracandidatul său democrat, Joe Biden, participă vineri la un miting în Michigan. Atât Florida, cât și Michigan, sunt state cheie în cadrul alegerilor și ar putea decide rezultatul final al scrutinului.

Donald Trump anunțase de joi seara că el și soția sa au decis să se autoizoleze după ce Hope Hicks, una dintre cele mai apropiate consiliere ale președintelui, a fost testată pozitiv. Hicks l-a însoțit marți pe Trump, la bordul Air Force One, la dezbaterea electorală dintre acesta și Joe Biden.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Mihai Albu, noi detalii ÎNFIORĂTOARE despre lupta cu cancerul de prostată: „A fost o operație...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Cum se modifică alocațiile pentru copii! Schimbări importante în lege
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce scrisul de mână este mai bun pentru memorie?
×